Efter Tanken

Jag hade länge haft en dröm om att ge ut en bok och i april 2004 blev det äntligen av. Det var med hjälp av goda vänner som gjorde förhandsbeställningar och ett stipendium från Willem och Martina Lundgrens understödsfond.

Drömmar är viktiga för mig. Flera av de här texterna och objekten har kommit till mig i drömmar. Till och med utformningen av boken kom i en dröm. Jag hade en del olika förslag jag gick och funderade på. En natt visste jag precis hur den skulle se ut. Jag såg att den var tryckt på oblekt, lite tjockare papper, typsnittet var valt för att läsas långsamt, trycket var matt med en lite gammaldags känsla, den var bunden i spiral för att hänga på väggen. Den hette Efter Tanken i två ord. Båda stavades med stor bokstav. Man kunde vända på orden till Tanken Efter. Det är inte lätt att veta vilken tanke som kom först i en lång tankekedja. Bokens utformning skulle föra tanken till en kalender med en bild på varje sida. En kalender där tiden inte spelar någon roll. Det är bara tanken som räknas. Man får ha vilken bild man vill framme och man får ha den framme så länge man vill. Monika Moberg var en av dom som förverkligade min dröm med redigeringen. Francis Howard tog bilderna.

Bilden på framsidan har texten "Till mig som bad om syndernas förlåtelse sa prästen på Jesu Kristi uppdrag att mina synder var mig förlåtna." Bilden ska föreställa Guds kupade hand som låter förlåtelse strömma ner över sju blodröda synder. Fjädrarna nertill symboliserar känslan av lättnad över att vara förlåten.